MENJA’T LA VIDA I NO DEIXES QUE LA VIDA ET MENGE. LA MILLOR MEDICINA, LA NOSTRA ALIMENTACIÓ.

[featured-video-plus]

El meu nom és Joan, gerent i cuiner a Menja’t la Vida a Alcoi, una casa de menjars per emportar saludable, amb opcions vegetarianes i veganes. Respectuós amb l’ecosistema, mitjançant una compra sostenible amb aliments de temporada i proximitat. I la utilització d’envasos 100% compostables, o com alternativa, envasos de vidre reutilitzables.

A l’edat de 14 anys em diagnosticaren Diabetis Millitus Tipo 1, una infermetat que si no és controla, mata poc a poc. Als anys, els controls de nivells de glucosa eren cada vegada més desfavorables “no era fàcil adaptar la ingesta de hidrats a la dosi de insulina”. Aquesta situació va despertar el meu interès per la nutrició i l’alimentació saludable, al mateix temps que la meua afició a la cuina.

Llicenciat en Arquitectura Técnica, vaig acabar els meus estudis treballant de cuiner. Al acabar, vaig exercir la professió d’Arquitecte Tècnic durant uns temps, esbrinant que aquesta no era la meua vocació.

El treball ens empra quasi la meitat de la nostra vida, així que unint el meu interès per la nutrició i l’afició a la cuina, em vaig llançar i va nàixer Menja’t la Vida.

Menja’t la vida naix per ajudar a tot aquell que mitjançant una vida i alimentació saludable vol cuidar el seu cos, però per desconeixements, falta de temps… no sap o no pot alimentar-se com cal.

Son molts els beneficis de portar una vida saludable. Menjar bé i fer exercici ens ajudarà a:

  • Controlar el pes
  • Millorar l’humor i l’autoestima
  • Evita malalties
  • Augmenta l’energia
  • Fomenta la longevitat

Nombrosos estudis demostren que l’alimentació és un pilar fonamental en la prevenció de malalties. Es tracta d’un dels factors més estudiats en malalties cròniques, encara que tampoc podem oblidar el paper determinant de la nutrició en el correcte funcionament de sistema immunològic i una major resistència en processos infecciosos aguts.

Les malalties cròniques tenen una llarga durada i en general són de progressió lenta. La diabetis, els infarts, les malalties cardíaques, el càncer i les malalties respiratòries són les principals causes de mortalitat al món, sent responsables de la majoria de les morts. Es tracta de malalties clarament vinculades al nostre estil de vida, per això cal atendre d’una manera més compromesa i conscient a la nostra manera de viure. L’organisme humà té una magnífica capacitat de resiliència i s’adapta a l’ambient que l’envolta per viure en harmonia, pot arribar a tolerar una gran quantitat d’agents patògens o tòxics si el sistema immunològic està fort. No obstant això, la malnutrició per defecte o per excés pot alterar aquest equilibri.

Que és una dieta saludable?

El tipus d’aliments que mengem, així com la seva quantitat, tenen una enorme influència en la nostra salut. Per desgràcia, és molt fàcil menjar malament si es tria una dieta que continga massa aliments inadequats, per exemple, menjars ràpids i processats, rics en greix i hidrats refinats, i una quantitat insuficient d’aliments saludables, com fruites, cereals, llegums i hortalisses.

Segons la majoria dels dietistes, no hi ha aliments “dolents” sinó dietes “poc sanes”. Una dieta saludable s’aconsegueix menjant la quantitat correcta d’aliments en la proporció adequada amb continuïtat.

Menjar una proporció adequada d’aliments dels principals grups constitueix la base del benestar quotidià, i reduirà el risc de malalties a llarg termini.

Si vols més informació sobre Menja’t la Vida la trobaràs a www.menjatlavida.es o bé acostat a l’establiment, al carrer Pintor Casanova, 4 a Plaça España al costat del Campanar.

Recorda, si menges bé hui, el teu cos t’ho agrairà demà.

Joan Vidal Micó

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
1
¡Contacta con Menja't la Vida!
Hola, ¿necesitas ayuda?